Wijndegustatie

wijndegustatie

Wijndegustatie? Om deel te nemen aan een wijndegustatie hoeft u geen professionele wijnkenner te zijn. Houdt u van een goed glas wijn en wil u graag uw smaak ontwikkelen en nieuwe soorten ontdekken? Dan is een wijndegustatie een uitstekende en leuke manier om dat te doen! Degustaties worden gehouden op verschillende plaatsen, maar u kunt tevens kiezen voor een wijndegustatie aan huis. Een wijnproeverij staat garant voor een gezellige avond met familie, vrienden of kennissen. Het is tevens een origineel idee voor een bedrijfs- of verenigingsactiviteit en om zakenpartners te ontvangen.

Wat is een wijndegustatie?

Tijdens een wijndegustatie proeft u van en krijgt u veel informatie over het lekkere en veelzijdige onderwerp Wijn. Het serveren ervan is meer dan een glas inschenken. Zo leert u over de verschillende soorten wijnglazen, hoe deze vast te houden en waarom de vorm zo belangrijk is. De temperatuur van de wijn is van invloed op zijn geur en smaak. Dan is het goed te weten op welke temperatuur de verschillende wijnsoorten geserveerd dienen te worden. Wist u dat de vorm van de fles al iets over de afkomst van de wijn verraadt? Wanneer u alles weet over ontkurken en decanteren kan de feitelijke degustatie beginnen.

Alle zintuigen worden geprikkeld

Bij een degustatie wordt met alle zintuigen aandacht besteed aan de wijn. Bij de beleving van wijn draait het namelijk om de smaak, de reuk en de kleur ervan. Door het glas rond te draaien, het zogenaamde walsen, komt de wijn in contact met lucht. Hierdoor worden de aroma’s beter verspreid. Wanneer u de wijn proeft, maakt uw tong alleen onderscheid tussen bitter, zoet, zuur en zout. De aroma’s die vrijkomen via de neus en keelholte zorgen voor een groot deel voor de smaak die u beleeft. Als u door de wijn langer in de mond te houden of door te slurpen, kan het smaakpallet van de wijn veranderen. Door het smaakpallet van de wijn komt u meer te weten over de kwaliteit, de samenstelling en de ouderdom. Door het pallet te analyseren kunt u bepalen welke soorten u wel of juist niet aanspreken.

Soort wijndegustatie

Het soort alsmede het aantal wijnen dat geproefd wordt, hangt af van het soort proeverij. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een algemene proeverij, voor wijnen uit een bepaald land of voor een blinde proeverij. Hierdoor leert u door het analyseren van de verschillende wijnen wat u wel of niet aanspreekt in het smaakpallet. U geniet op een ontspannen manier van heerlijke wijnen, terwijl u leert over de druivensoorten, de wijnhuizen en de geschiedenis. Een wijndegustatie is een gezellige aangelegenheid waarbij u uw persoonlijke smaak verder leert ontwikkelen.

admin
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: