Als je het leuk vindt regelmatig nieuwe wijnen te proeven, kun je een wijnabonnement afsluiten. Zeker als je het lastig vindt zelf wijnen te selecteren om eens te proeven, is een abonnement iets voor jou. Meer over wijnabonnementen, lees je op deze pagina. Ook lees je in dit artikel wat de voor- en nadelen van dit abonnement zijn.

Wat is een wijnabonnement?

Wijnabonnementen worden aangeboden door wijnverkopers. Sluit je een wijnabonnement af, dan krijg je eens in de maand of eens in het kwartaal een pakket met verschillende soorten wijnen. Deze wijnen worden niet alleen geselecteerd op smaak en kwaliteit, maar ook op seizoen. Het wijnpakket dat je in de zomer krijgt, bestaat bijvoorbeeld volledig uit wijnen die lekker zijn om in de warme zomermaanden te drinken. Het wijnpakket dat je in de winter krijgt, bestaat uit winterse wijnen.

Door een wijnabonnement af te sluiten, krijg je iedere maand of ieder kwartaal nieuwe wijnen om te proeven. Wijnen die je lekker vindt, kun je nabestellen bij dezelfde aanbieder. Vaak worden hier voor abonnees speciale prijzen voor berekend, met aantrekkelijke korting.

Verschillende soorten wijnabonnementen

Er zijn vele verschillende wijnabonnementen, van diverse aanbieders. Zo kun je een wijnabonnement afsluiten om iedere maand wijnen te ontvangen, maar zijn er ook wijnverkopers die ieder kwartaal wijnen leveren aan abonnees. Door diverse abonnementen met elkaar te vergelijken, vind je vanzelf het wijnabonnement dat het beste bij jou past.

De voordelen van een wijnabonnement

Het afsluiten van een abonnement voor wijn brengt diverse voordelen met zich mee. Het eerste voordeel van dit abonnement, is dat je iedere maand of ieder kwartaal nieuwe wijnen kunt proeven. Vind je het leuk om je smaak te verbreden, dan is het wijnabonnement zeker iets voor jou. Door een abonnement op wijn kom je in aanraking met wijnen die je misschien anders nooit zou proeven en dit maakt het abonnement erg leuk voor de wijnliefhebber.

Een ander voordeel van het wijnabonnement, is dat je als abonnee vaak korting krijgt als je wijnen wil nabestellen. Heb je een heerlijk wijntje gehad in het abonnement en wil je een paar flessen nabestellen? Dan kun je dit vaak goedkoper doen dan standaard klanten zonder abonnement.

De nadelen van een wijnabonnement

Toch heeft een abonnement op wijn ook enkele nadelen. Het eerste nadeel van het abonnement, is dat je niet altijd wijnen krijgt die je lekker vindt. In het abonnement worden alleen wijnen van hoge kwaliteit geleverd, maar iedereen heeft natuurlijk weer een andere smaak. Heb je een abonnement op wijn, dan loop je altijd het risico dat je een of meerdere flessen krijgt die niet bij jouw smaak aansluiten. Vind je wijn niet lekker, dan moet je hier toch voor betalen.

Daarnaast kan een abonnement op wijn vrij prijzig zijn. Er worden namelijk geen goedkope flessen geleverd, maar duurdere flessen van uitstekende kwaliteit. Wil je niet te veel geld uitgeven aan wijn, dan kun je jouw flessen beter los kopen. Koop je je wijn zelf, dan heb je namelijk meer controle op je budget en kun je ook wat goedkopere wijnen kopen.

Het wijnabonnement: is het iets voor jou?

Vind jij het leuk om nieuwe wijnen te proeven en vind je het niet erg hier wat meer voor te betalen? Dan is het zeker leuk een wijnabonnement af te sluiten. Houd er wel rekening mee dat je wellicht niet alle wijnen in je pakket lekker vindt. Ben je bereid dit risico te nemen, dan kun je zonder zorgen een abonnement op wijn afsluiten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *