Wijn bij Slakken – Een delicatesse van wijn bij slakken

wijn bij slakken

Slakken zijn traag. Maar zelfs met hun maximale snelheid van 4 meter per uur koloniseren ze de hele planeet.

Ze waren de eerste delicatessen van holbewoners, werden als dessert gegeten in het Romeinse tijdperk in Frankrijk en gestoomd of gegrild tijdens de middeleeuwen.

In 1814 diende Talleyrand escargots op voor de Russische tsaar Alexander I. Sindsdien maken ze deel uit van de Franse traditionele gerechten.

Ze zijn lekker, voedzaam (eiwit en ijzer) en ze bevatten geen vet of cholesterol.

Wist je trouwens dat de Fransen minstens 40000 ton slakken per jaar consumeren? Dat zijn heel wat escargots!

En natuurlijk moeten al die escargots worden weggespoeld met iets drinkbaars.

Niets doet dit werk bewonderenswaardiger dan een glas (of twee!) Franse wijn. Maar welke wijn past nu perfect bij slakken?

Wijn bij slakken: hoe de perfecte combinatie kiezen?

Welke wijn je drinkt met escargots hangt af van hoe je het gerecht bereidt.

Alvast één methode omvat het koken van de slakken in kippenbouillon dat dient om het grootste deel van de natuurlijke smaak te behouden.

Op deze manier bereid, kan een knapperige Chablis of een Elzas Pinot Gris eenvoudigweg het ticket naar ultiem culinair genot zijn!

Aan de andere kant, als je jouw slakken het liefst in een rijke botersaus klaarmaakt, meestal doordrenkt met veel knoflook, dan kun je onmogelijk in de fout gaan met een rijke, vatvergiste Chardonnay; een mooie, droge, Provençaalse rosé of een Tavel.

Als je de knoflook vervangt daar citroen in de botersaus, ga dan voor een Sauvignon Blanc, een Elzas Riesling of een unoaked Macon-stijl Chardonnay zoals bijvoorbeeld Macon-Uchizy, St. Veran, Macon-Villages.

Recepten van wijn bij slakken

Volgens de Fransen gedragen slakken zich als kleine naalden die de maag binnendringen en vervolgens de maag klaarmaken om de voedingsvoordelen van het drinken van wijn te verwelkomen.

Gerechten dat de twee voedingsmiddelen combineert en waar de Fransen absoluut van houden: slakken en wijn.

In plaats van de bekende recepten te gebruiken, maak je escargots eens klaar in een groot glas droge witte wijn (Pinot Grigio) aangevuld met de ingrediënten: prosciutto (2/3 plakjes), knoflook, spinazie, verse peterselie, zachte prei, eidooier, kippenbouillon en walnoten. Smullen verzekerd!

admin
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: