Wijn Bij Ratatouille – De lekkerste soorten wijn bij ratatouille

wijn-bij-ratatouille

Wijn bij ratatouille? Het Franse gerecht ratatouille bestaat uit een bonte mengeling van de heerlijkste gestoofde groenten. Om een originele ratatouille te maken heb je in ieder geval aubergine, courgette, knoflook, tomaat en ui nodig. Voor de rest kan je er van alles naar je eigen smaak bij doen. Zo wordt het één grote ratjetoe in de pan.

Dit Nederlandse woord is zoals je kunt zien afgeleid van het Zuid-Franse gerecht. In Frankrijk zelf wordt de ratatouille dikwijls met stokbrood gegeten. Om de typische Franse sfeer compleet te maken schenk je er natuurlijk ook een lekker glas wijn bij. Een voor de hand liggende keuze is een Franse rode wijn. Maar wist je dat ook een prachtige rosé er heerlijk bij smaakt?

Rode wijn bij je ratatouille

Kies je voor rode wijn? Dan heeft het land van de wijn, de kaasjes en het goede leven je volop moois bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke jonge Bordeaux wijn? Deze heeft een heerlijk volle afdronk en voldoende pit in zich om de ratatouille aan te kunnen. Een andere prima kandidaat is nog zo’n heerlijke Franse wijn: de Gigondas.

Deze kun je prima op een licht rijpere leeftijd bij je ratatouille serveren, vanaf een jaar of 7. Ook een aromatische en zeer gevulde Bandol wijn past prima bij je zelfgemaakte ratatouille. Ga je liever voor mooie fluwelige rode wijn? Dan is een rode Coteaux du Languedoc met zijn zachte fruitige afdronk een heel aangename keuze.

Ratatouille met rosé wijn

Ratatouille bestaat voornamelijk uit een combinatie van heerlijk groenten. Hierdoor kun je er ook heel goed een iets frissere wijn bij drinken. Frankrijk levert een aantal van de mooiste soorten rosé wijnen. Deze zijn prima geschikt om te nuttigen bij de ratatouille met brood. Een schitterend exemplaar is onder meer de Coteaux d’Aix-en-Provence.

De fijne cuvée heeft een prachtige oranjeroze gloed en een heerlijke frisfruitige afdronk. Aan het einde proef je nog een zachte hint van vanille die mooi complementair werkt aan de ratatouille. Een andere rosé wijn om echt van te genieten bij het Franse gerecht is de Côtes de Provence. Deze heerlijke licht droge rosé is afkomstig uit dezelfde Zuid-Franse streek als de ratatouille. Het zal je niet verbazen dat hij met zijn noties van rood fruit en citrusvruchten uitstekend bij dit maaltje past. Rest ons alleen nog te zeggen: santé!

admin
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: