Wijn Bij Paté – Paté-Rendezvous

Wijn bij Pate

Net zoals bij wijnen, bestaan patés uit ingewikkelde aroma’s en wanneer je wijn bij paté drinkt, heb je de aroma’s van beiden die tot leven komen.

Het is dus niet altijd eenvoudig om de juiste combinatie te vinden.

In dit blogartikel vind je alvast enkele ideetjes.

Wijn bij paté, een gastronomische ervaring

Wellicht heb je het al mogen ervaren, maar wanneer je geniet van een glas wijn met een eenvoudig stuk paté in landelijke stijl of een mousse-paté, dan verandert het glas wijn al gauw in een gastronomische ervaring.

Patés kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met een grote verscheidenheid aan wijnen, en veel veelzijdige rode en witte wijnen zullen heerlijk smaken met vrijwel elke paté, of het nu een landelijke, een mousse of een visterrine is.

Goed om te weten is dat de zuurgraad en de verfrissende textuur van witte wijnen een fantastische combinatie vormen met romige patés in mousse-stijl, terwijl de diepe, bevredigende smaken van rode wijnen een smakelijke aanvulling zijn op het hartelijke gevoel van traditionele patés in landelijke stijl.

Natuurlijk zijn sommige paté- en wijncombinaties heerlijker dan andere, maar ieders smaak is verschillend, waardoor het oordelen moeilijk wordt.

Niet te missen: wijn bij paté combinaties

Als liefhebber van wijn en paté moet je onderstaande combinaties minstens een keer uitgeprobeerd hebben.

Truffelmousse-paté kan worden genoten met rode of witte wijnen. De smaken van varkensvlees komen overeen met de robuuste, langdurige smaak van rode wijnen.

Witte zure wijnen brengen het beste van de romige truffelaroma’s naar boven.

Probeer deze paté ook eens met een Merlot of Chardonnay. Sherry-wijn en andere versterkte wijnen zijn ook heerlijk met truffelmousse-paté.

Grand Marnier-paté bestaat uit varkens-, eenden- en kippenlever met sinaasappellikeur, gegarneerd met verse stukjes sinaasappel.

Probeer deze paté eens met een rosé wijn.

Rosé-wijnen hebben een medium body en velen hebben de verfrissende textuur van witte wijn, met een ietwat diepere smaak die dan weer meer typerend is voor rode wijnen.

Patés van paddenstoelen en artisjok kenmerken de diepe en aardachtige smaken van paddenstoelen.

Voor veel wijnliefhebbers worden paddenstoelen gezien als rood vlees in termen van wijncombinaties.

Pinot noir is een goede keuze voor deze patés, maar wees niet bang om nog een stapje verder te gaan en een sangria te proberen.

Serveer tomatenpaté met een droge Sauvignon Blanc-wijn.

Sauvignon Blanc-wijn is pittig en zuur, wat een geweldige aanvulling is op voedingsmiddelen als tomaat.

De verfrissende zing van tomaat en basilicum mengt goed met de droge, relatief scherpe wijn.

Smakelijk!

P.S. Uiteraard past een mousserende wijn ook perfect bij paté zoals op de afbeelding!

admin
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: