Bent u een echte wijnliefhebber?

Bekijk het mooie assortiment met 300+ kwaliteitswijnen van onze partner Wijnhouse.nl.


Bekijk assortiment >

Wijn Bij Paella – Ontdek Welke Wijn Bij Paella Past?

welke wijn bij paella

Wijn bij paella: De volle pan ziet er uit als een feestje, waar je natuurlijk met al je gezinsleden of vrienden van wilt genieten. Een hele mooie manier om dit te doen is natuurlijk door er een prachtig glas wijn bij te serveren. De vraag is dan natuurlijk: voor welke wijn kies je? Geen probleem, want wij zijn al voor je op onderzoek gegaan. . Je hoeft dus zeker niet Spaans te zijn om optimaal te genieten van je paella.

Waaruit bestaat een originele paella?

Een echte Spanjaard maakt zijn paella helemaal op smaak met een combinatie van uiteenlopende ingrediënten. Aan de basis van dit heerlijke gerecht staat natuurlijk rijst, waaraan vervolgens van alles en nog wat wordt toegevoegd. Van vis, schaal- en schelpdieren tot groentes als bonen en tomaten en van heerlijke kruiden en specerijen tot vlees van allerlei verschillende dieren. Wanneer jij dus in je keuken aan de slag gaat om een overheerlijke pan vol paella te maken kun je natuurlijk niet achterblijven en in navolging van de Spanjaarden maak je een uiterst smaakvol gerecht klaar.

Witte wijn bij paella?

Je bent vast al bekend met het stramien sterke rode wijnen bij vlees en soepele witte wijnen bij vis te serveren. Maar zoals gezegd bevat een echte paella iets van beide. Dus waar kies je dan voor, rood of wit? Gelukkig hebben we tegenwoordig aardig wat vrijheden. We hoeven zeker de etiquette niet overboord te gooien, maar wel mogen we zelf een passende keuze maken met betrekking tot de favoriete wijn voor bij de paella. Je kunt dus onder meer kiezen voor frisse wijnen als de witte Conca de Barberà en Penedes. Dit zijn natuurlijk Spaanse wijnen, maar je kunt er natuurlijk ook een heerlijke witte wijn uit een ander land bij serveren.

Rode wijn bij paella Of toch wat anders?

Ga je toch liever voor rode wijn? Wat dacht je dan van een prachtige rode Navarra of natuurlijk een schitterende Rioja? Op deze manier maak je een ware Spaanse fiësta van je paella-maaltijd! In deze streken wordt overigens ook heerlijke roséwijn gemaakt, dus als je niet kunt kiezen voor ofwel witte ofwel rode wijn kun je natuurlijk ook altijd nog kiezen voor dit smakelijke en frisse alternatief. Jouw ideale wijn voor bij je paella bestel je vervolgens natuurlijk heel eenvoudig en snel via onze website!

Bent u een echte wijnliefhebber?

Bekijk het mooie assortiment met 300+ kwaliteitswijnen van onze partner Wijnhouse.nl.


Bekijk assortiment >
admin
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: