Wijn Bij Fruitsalade

Bij zoet past zoet. Dit geldt ook bij een fruitsalade. Natuurlijk is elke vrucht anders van smaak, en bij iedere smaak past een andere wijn. Maar welke wijn kun je het best serveren met een lekker, fruitig dessert?

Rode fruitsalade

Bij een rode fruitsalade met bijvoorbeeld aardbeien, kersen en bosbessen, kun je het best gaan voor een rode wijn. Een banyuls bijvoorbeeld. Deze dieprode wijn is krachtig en heeft de geur van rood fruit. Als je een rode fruitsalade serveert naast een warme brownie is deze wijn ook meer dan geschikt. Ook een black muscat of brachetto d’acqui passen goed bij rood fruit.

Exotisch fruit

Bevat de fruitsalade meer exotische vruchten, zoals passievrucht en mango? Een witte jurancon wijn is fris en droog en past goed bij een exotische fruitsalade. Deze wijn is lichtzoet en fris van smaak en is daarmee goed in evenwicht met de exotische vruchten. Een Franse moelleux is ook een goede keuze.

Bij geel en oranje fruitsalade zoals perzik of mango past een chenin blanc wijn ook zeer goed. Deze droge witte wijn uit Zuid-Afrika is iets krachtiger, en heeft een fruitig aroma.

Appel, Druiven en kersen

Heeft appel een overheersende smaak in de fruitsalade? Ga dan voor een appelcider of asti spumante om deze smaak mooi te houden. Zit er appelmoes of kaneel door de salade? Dan kun je kiezen voor een zoetere wijn, zoals een moscatel.

Bij de smaak van druiven sluit een clairette de die goed ook. Bij kersen kun je beter gaan voor een merlot.

Milddroog of lichtzoet

Omdat een fruitsalade vaak net niet zoet genoeg van zichzelf is om een goede combinatie te vormen met een zoete dessertwijn, kun je het best kiezen voor een wijn die milddroog of lichtzoet van smaak is. Je kunt er echter ook voor kiezen om de fruitsalade juist zoeter te maken door middel van gembersiroop of honing. Zo is het fruitgerecht zoeter van smaak, en kun je ook gaan voor een wijn die zoeter is.

admin
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: