Wijn bij Couscous

Couscous is een Noord-Afrikaans gerecht wat wordt gemaakt van grof gemalen durumtarwe. Er zijn heel veel verschillende recepten voor het maken van de lekkerste couscous. Zo kun je couscous maken met warme, gegrilde groenten of kun je gaan voor een frisse salade. Bij zo’n lekkere salade kan natuurlijk geen goede wijn ontbreken. Maar welke wijn past er eigenlijk bij couscous?

Frisse couscous met kip

Bereid je een couscous met kip? De kip heeft dan vaak geen overheersende smaak, en dus is het belangrijk dat je een wijn kiest die niet te krachtig is. Couscous heeft een licht kruidig en zoet karakter, dus kun je hierbij eigenlijk zowel witte als rode wijn of een rosé drinken. Een Viognier kan een goede optie zijn. Deze wijn is namelijk soepel en zoet. Dit zorgt ervoor dat de smaken van couscous en pistache versterkt worden. Ga je liever voor een rosé, kies dan een Spaanse rosado. Deze wijn heeft weinig tannines maar heeft wel een volle en fruitige smaak, die goed samengaat met de smaak van couscous. Ga je voor een rode wijn? Kies dan een jonge merlot. Deze is namelijk minder krachtig en zachter dan een cabernet sauvignon.

Pikante, warme couscous

Wanneer je meer kruiden gebruikt in het gerecht, zal dit ook invloed hebben op de wijnkeuze. Wanneer het gerecht pikant is van smaak, kun je het best gaan voor een wijn die ook kruidiger is. Een rode wijn van cabernet sauvignon of een cinsault uit Libanon zijn hierbij zeer passend. De smaak van vol rijp fruit en de kruidigheid zorgen ervoor dat de smaken in de couscous beter naar voren komen.

Fruitige couscous

Ga je bij de bereiding van de couscous voor een fruitigere smaak? Door bijvoorbeeld aardbeien of witte druiven? Ga dan voor een wijn die zoet is van smaak. Een witte wijn bij een zoete couscous salade zorgt namelijk voor de juiste balans in wijn en spijs. Een sauternes is hier een goed voorbeeld van.

admin
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: