Welke wijn bij pasta? De lekkerste pasta’s staan ook bij ons in Nederland steeds vaker op het menu. Sommige mensen kiezen voor een kant en klare variant, terwijl anderen hun pasta het liefst helemaal zelf maken vanuit de basis. Voor welke optie jij ook kiest, een goed glas wijn maakt iedere pastamaaltijd helemaal af. De juiste combinatie zorgt voor het gevoel van la dolce vita, gewoon bij jou thuis. Pasta is er in vele maten en uitvoeringen en dus is het zaak om bij elke soort een passende wijn te schenken. We geven je alvast een aantal fraaie wijnsuggesties voor bij de meest gegeten soorten pasta.

Wijn bij onze favoriete pasta: de spaghetti bolognese

Onder Nederlanders is de spaghetti bolognese nog altijd de meest populaire pasta. Oorspronkelijk is de combinatie van spaghetti met deze tomatensaus nooit de bedoeling van de Italianen geweest, maar wij kiezen er nog altijd massaal voor. Dit type saus is van zichzelf redelijk zwaar door de basisingrediënten als tomatensaus en gehakt. Een passende wijn is daarom een krachtige rode variant. Kies bijvoorbeeld voor een Barbera of een Chianti Classico, die de volle smaak van de pastasaus beslist aankan. Houden je smaakpapillen wel van een beetje tegenstelling? Dan kun je ook gaan voor een frisse witte wijn als Pinot Grigio.

Wijn bij pasta met roomsaus

Een andere heerlijke manier om pasta te eten is met een rijke roomsaus waaraan vis, champignons of ham wordt toegevoegd. Roomsauzen worden vaak gegeten bij onder meer orecchiette en tagliatelle. Dit type gerechten combineert erg prettig met volle en stevige witte wijnen. Schenk er bijvoorbeeld een lekkere Soave of houtgerijpte Chardonnay bij. Je kunt kiezen voor een fles van Italiaanse makelij, maar natuurlijk ook voor een prachtige variant uit een ander mooi wijnland.

Wijn bij pasta met vis en zeevruchten

Om het gevoel van de Middellandse Zee op je bord te halen kun je natuurlijk ook een heerlijke pasta serveren met vis of zeevruchten. De intense smaak van zeevruchten behoeft natuurlijk geen even intense wijn. Een droge witte wijn past dan ook uitstekend bij dit soort gerechten. Voorheen werd het drinken van rode wijn bij vis en zeevruchten niet bepaald aangeraden. De reden hiervan was het tannine gehalte in de wijn, die de combinatie van smaken niet ten goede kwam. Tegenwoordig bevatten rode wijnen echter veel minder tannine, waardoor ze prima passen bij jouw pasta met vis en zeevruchten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *