De keuze voor een wijn bij een gerecht word steeds moeilijker. Er komen steeds nieuwe wijnen bij en er zijn er al zo veel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In deze blog geven wij je advies over het gebruik van wijn bij Chorizo.

Algemeen wijn bij Chorizo

Bij Chorizo is het verstandig om te kiezen voor een niet hele zware rode wijn, met frisse zuren. Als je liever een rosé drinkt kan je kiezen voor een droge volle rosé. Maar Chorizo is over het algemeen een worst die verwerkt word in recepten, en die tijdens het koken ook heel goed met wijn is te combineren.

Maaltijd ideetjes met Chorizo en wijn

Een heel beroemd gerecht met Chorizo en wijn is eigenlijk de risotto. Bijna elke tv kok heeft het wel eens gemaakt en internet staat er vol mee. Het geheim van de risotto met rijst is eigenlijk niet heel groot. Je bereid gewoon eerst de producten die je door je risotto heen wilt doen door ze aan te bakken.

Denk hierbij aan uien,chorizo en kruiden. In een andere pan maak je vast een bouillon met stukjes tomaat. De rijst voeg je dan toe aan hetgeen wat je net gebakken hebt en dit zet je even circa 2 minuutjes op hoog vuur. Nu komt de truc, je blust dit af met wijn, roert het goed door en laat de wijn verdampen.

Vervolgens is het net als bij gewone risotto bouillon lepel voor lepel toevoegen en wachten tot het opgenomen is. Dit blijf je herhalen tot je risotto goed is. Eigenlijk kan je dit recept op allerlei manieren uitbreiden. Verder kan je Chorizo ook lekker stoven in wijn, of er een tapas van maken.

Dat laatste kan je bijvoorbeeld doen door een sjalotje aan te fruiten en dan stukjes Chorizo toe te voegen, dit blus je af met wijn en je doet er een laulierblaadje bij. Nu laat je ook weer de wijn verdampen en je hebt een heerlijke tapas.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *