Welke Wijn Bij Vis? – Ontdek welke wijn je bij vis kunt drinken

welke wijn bij vis

Welke wijn bij vis? Wie kent de vuistregel niet? Bij vlees drink je rode wijn en bij vis witte wijn. Maar is dat wel écht zo?

Welke wijnen passen dan het best bij een lekker visje?

En welke wijn zorgt voor de beste smaakbeleving bij het eten van vis?

Smaken verschillen

Natuurlijk verschillen smaken en kan ieder mens andere voorkeuren hebben op het gebied van wijn.

Toch kan de bereiding van vis veel verschil maken in de keuze voor de beste wijn bij het desbetreffende gerecht.

De verschillende kruiden en specerijen die gebruikt worden tijdens de bereiding van de vis, bepaalt namelijk welke wijn je hier het beste bij kunt drinken.

Ook heeft de vissoort invloed op de keuze van de juiste wijn.

Witte wijn bij rauwe vis

Bij een rauwe vis die ziltig is van smaak kun je het best kiezen voor een droge of witte wijn.

Denk hierbij aan een Sauvignon Blanc of Muscadet.

Deze volle wijnen passen goed bij verfijnde, ziltige zeevissen.

Witte wijn bij bereide vis

Heb je een gerookte, gegrilde of geroosterde vis? Dan passen daar hele andere wijnen bij.

Zo kun je hier het best gaan voor een witte wijn met meer body. Ook zoetere wijnen kunnen goed aansluiten bij de smaak van een bereide vis.

Zo kun je kiezen voor een Milderiesling of Viognier. Bij ansjovis, dorade of forel zijn vooral droge witte wijnen toepasselijk.

Rode wijn bij vis

Zoals eerder genoemd wordt vaak gedacht dat je bij vis alleen witte wijnen kunt drinken. Niks is minder waar.

Ook rode wijnen kunnen namelijk veel goeds doen voor een lekker visgerecht.

Vooral bij stevige gegrilde vissen kunnen soepele rode wijnen, zoals een Pinot Noir of een Gamay, meer smaak creëren.

Ook bij een schol kun je kiezen voor rode wijn. Ga dan voor een rode wijn die licht en fris is, zonder hout.

admin
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: