Welke Wijn Bij Ree?

welke-wijn-bij-ree

Welke wijn bij ree? Het kan lastig zijn om de juiste wijn te kiezen bij een gerecht. In de regel zou men kunnen zeggen; rood bij wild en andere zwaardere gerechten, wit bij lichtere spijzen. Naast de scherpe smaak van ree wordt veelal een stevige rode variant geschonken. Maar er zijn meer opties. Wat men persoonlijk prefereert is vanzelfsprekend ook van invloed bij het maken van een besluit.

Vol en stevig

Bij de uitgesproken smaak van ree en wild in het algemeen kan een volle wijn recht doen aan het gerecht. Een rode wijn, gemaakt van het druivenras ‘cabernet sauvignon’ heeft een robuuste, krachtige smaak. Voorbeelden hiervan zijn; de Chileense Alpaca cabernet sauvignon en de Zuid-Afrikaanse KWV cabernet sauvignon. Een ander voorbeeld van een wijn die kan worden bestempeld als robuust is de Chianti wijn uit Italië. Deze is gemaakt van de druivensoort ‘sangiovese’.

Ook de Franse wijn Excellence sauvignon kan met hetzelfde karakter worden omschreven. Wijnen uit de Franse wijnstreken, er zijn verscheidene, hebben veelal een sterke smaak door het hoge tannine gehalte. (Een stof die in de druivenschil zit.) Anders dan bij witte wijn wordt bij de persing van rode alles van de druif gebruikt. Door de samenstelling van de bodem en het gunstige klimaat bevatten deze wijnen veel van deze stof.

Fijn en fruitig

Een meer fruitige toets hebben de merlot wijnen. De smaak is iets lichter. Als deze ook gebruikt wordt bij het bereiden van de spijs geniet een merlot minder de voorkeur. De smaak zou niet optimaal in het vlees trekken. Deze wijn is prima te serveren als men iets soepeler prefereert. Voorbeeld hiervan zijn de merlot wijnen van JP. Chenet en Excellence. Wat wit betreft zou een sauvignon blanc of chardonnay passend zijn. Deze zijn droog en stemmen daarom beter af op de kenmerkende smaak van wild dan zoete.

Veel winkels en wijnhandelaren adviseren graag en kunnen helpen met het uitzoeken van een passend exemplaar. Op deze manier wordt naast het gekozen gerecht een geschikt glas gedronken.

admin
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: