Wanneer we pizza eten is dat vaak bedoeld als snelle en makkelijke hap. Je haalt hem uit de doos, duwt hem de oven in en na een kwartiertje is hij klaar. Zet je tanden erin en voor je het weet is je overheerlijke pizza al weer op. Net iets meer hoogstaand is het wanneer je je pizza zelf maakt. Wil je het nog beter doen? Ga dan voor de 100% authentieke Italiaanse ervaring en drink bij je pizza een heerlijk glaasje wijn. Wordt het rood, wit, rosé of een heerlijke mousserende wijn? Dat hangt helemaal af van de toppings op je pizza! Kies eerst je favoriete pizza en selecteer vervolgens de bijpassende wijn of doe het juist andersom. Waar je ook voor kiest: geniet ervan!

Rode wijn in combinatie met pizza

Een ideale combinatie wordt gevormd door rode wijn te drinken bij een stevig belegde pizza. Zijn jouw favoriete toppings bijvoorbeeld salami, kip, volle tomatensaus en een heerlijke overdaad aan kaas? Ga dan voor een fijne Franse of Australische Syrah, Italiaanse Barbera of Garnacha uit Spanje of Frankrijk. Deze passen overigens ook uitstekend bij een pizza con funghi.

Witte wijn drinken bij je pizza

Een witte wijn is een ideale partner voor de wat lichtere pizza’s. Kies onder meer bij vegetarische pizza en bij pizza’s met vis, zeevruchten of geitenkaas voor een goede witte wijn. Een Riesling of Grüner Veltliner vormt een prettige en aromatische verfrissing. Nog een uitmuntende keuze is de Sauvignon Blanc die tegenwoordig door diverse wijnlanden prachtig geleverd wordt.

Ook pizza en rosé wijn gaan prima samen

De ware liefhebber van rosé kiest natuurlijk voor de betere variant die veelal uit Frankrijk komt. Deze heerlijk wijnsoort is uitstekend geschikt wanneer je een traditionele Napolitaanse pizza Margherita nuttigt. De pizza is op artisanale wijze bedekt met tomatensaus, mozzarella en basilicum. Rosé wijn laat deze heerlijke en pure ingrediënten op een zeer fraaie wijze tot hun recht komen.

Pizza met een lekker bubbeltje erbij

Op sommige momenten volstaat het om te kiezen voor wit, rood of rosé. Op andere momenten echter wil je uitpakken en dat kan onder andere bij een pizza met zeevruchten of ham. Een heerlijke licht mousserende prosecco frizzante past hier wat ons betreft perfect bij. Kies dan natuurlijk wel voor het Italiaanse origineel!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *