Lasagne is een Italiaans pastagerecht uit de oven dat gevuld kan worden met een grote diversiteit aan ingrediënten. De meest bekende variant is natuurlijk de lasagne met tomaat, gehakt, kaas en heerlijke verse Italiaanse kruiden. Daarnaast zijn er nog veel meer verschillende opties mogelijk. Het hangt dus helemaal van je persoonlijke smaak af wat voor lasagne je gaat maken. Vanzelfsprekend schenk je daarom niet bij ieder type lasagne dezelfde soort wijn. We geven je graag een aantal suggesties voor wijnen voor bij de diverse soorten lasagne, zodat jij ze alleen nog maar in huis hoeft te halen.

Passende wijnen voor de traditionele lasagne met vlees

De traditionele vleeslasagne is met zijn tomatensaus, gehakt en rijkelijke kaasvulling al aardig divers en vol aan smaken. Zorg er dus voor dat je zeker geen al te subtiele of zachte wijn bij dit gerecht schenkt, maar kies voor een wijn met wat meer body. Een heerlijke volle rode wijn is wat ons betreft ideaal. Helemaal mooi is het natuurlijk om bij dit Italiaanse gerecht een wijn uit hetzelfde land te serveren, zoals bijvoorbeeld een Rosso Piceno, Chianti of Italiaanse Merlotwijn.

Heerlijke wijn voor bij je vislasagne

Een andere overheerlijke variant is lasagne met vis. In tegenstelling tot de vleeslasagne is de vislasagne een stuk subtieler van smaak. Je doet er dan ook goed aan om bij het eten van de lasagne met vis een smakelijk en frisse tot romige witte wijn te schenken. Op deze manieren zullen de smaken van de lasagne en de wijn elkaar schitterend aanvullen. Je kunt kiezen voor een lekkere Italiaanse witte wijn zoals een Vermentino, Soave, Siciliaanse Inzolia of Italiaanse Chardonnay of Sauvignon Blanc.

Eet je een vegetarische lasagne? Stem dan je wijn hierop af!

Bij vegetarische lasagne is de keuze eigenlijk tweeledig, maar toch is er wel degelijk een onderscheid. Een lasagne op basis van zachtere, meer milde groenten kun je prima nuttigen met een subtiele witte wijn. Gebruik je wat meer stevige groenten? Kies dan voor een sterke en uitgesproken witte wijn zoals een Chardonnay of witte cuvée. Ook leent vegetarische lasagne zich uitstekend voor een combinatie met een heerlijke roséwijn. Overigens kun je bij sommige varianten van lasagne ook zeker rode wijn drinken, onder meer wanneer je hem vult met courgette, paprika, tomaten of paddenstoelen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *