Welke Wijn Bij Kreeft

welke-wijn-bij-kreeft

Welke wijn bij kreeft? Kreeft eet je waarschijnlijk niet dagelijks. De smaak van een goede kreeft is een droom voor menig liefhebbers. Heb je nog nooit kreeft gegeten? Dan is het zeker een aanrader om het eens te proberen. Bij deze lekkernij hoort een goede en passende wijn. De keren dat je kreeft eet geniet je er waarschijnlijk optimaal van. De kers op de taart is een goed glas wijn, of misschien wel meerdere glazen!

Chardonnay is een goede keuze

De Chardonnay druif is wereldwijd terug te vinden. Het karakter van Chardonnay wijnen past prima bij kreeft. Je zou kunnen kiezen voor een “stille” variant maar ook een mousserende soort kan prima gedronken worden bij het verorberen van een gerecht met kreeft. Dit is een kwestie van persoonlijke smaak. Een witte wijn heeft de voorkeur. Een witte Chardonnay is vaak te herkennen aan wat fruitaroma’s zoals die van appel. Mede daarom heeft deze drank een frisse afdronk wat perfect past bij een overheerlijke kreeft. De wijn is niet overheersend, hierdoor blijft de smaak van je kreeft puur.

Welke wijn bij kreeft: Pouilly-Fumé

Ook deze wijnsoort is een goede keuze als je kreeft eet. Deze wijn, gemaakt van de Sauvignon Blanc druif, is heerlijk bij visgerechten. Niet veel mensen kiezen voor deze wijn omdat deze soort relatief onbekend is. Dat is jammer want deze bijzondere wijn smaakt heerlijk. De geur van deze wijnsoort is voor kenners herkenbaar. Dit komt door de bodem waarop de druivenstronken geplant zijn, namelijk dikke en kleiachtige kalkgronden.

Probeer verschillende wijnen bij Kreeft

Smaken verschillen uiteraard. Uiteindelijk maak je zelf je wijnkeuze. Advies vragen aan een wijnkenner kan nooit kwaad. Ook zou je zelf eens wat wijnen kunnen proberen en daaruit zelf een keuze maken. Rode wijn wordt niet vaak gedronken bij kreeft. Drink je toch liever rood in plaats van wit? Ga op onderzoek uit en ontdek jouw favoriete wijn bij dit prachtige gerecht. Een goede rode wijn mag zeker gedronken worden.

admin
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: