Welke Wijn bij krab | Bereidingswijze van Krab

Over smaak valt niet te twisten en het staat iedereen vrij om een robuuste rode wijn te drinken bij het eten van krab, maar toch is het aan te raden om bij de verfijnde smaak van de krab een witte wijn te drinken. Bij het sappige witte vlees van de krab past veelal een frisse witte wijn het beste, maar hoewel niet iedereen dit kan waarderen, is een vruchtrijke rode wijn een goede mogelijkheid.

De keuze van wijn bij krab is natuurlijk altijd een persoonlijke, maar het is wel van belang dat u altijd de smaken van de krab en die van de wijn zo goed mogelijk op elkaar afstemt. Noch de smaak van de krab noch die van de wijn moet overheersen.

Bereidingswijze van de krab en bijpassende wijnen

Krab is op verschillende manieren te bereiden en bij elke bereidingswijze is een specifieke wijn aan te raden. Bij gegrilde krab met boter past een volle witte wijn het best. Als u kiest voor een Chardonnay uit de Bourgogne kan het bijna niet misgaan. De Noordzeekrab is goed te combineren met een frisse witte wijn, het liefst met een geraffineerde kruidensmaak. Hier is een Riesling al snel een goede keuze.

Bij gestoomde krab is de Pinot Gris of een Chenin Blanc dan weer de meest voor hand liggende wijn. Beide wijnen hebben een vruchtenaroma die goed past bij de vlezigheid van de krab. Mocht u kiezen voor een bereidingswijze met gember of andere pikante smaken is een volle, expressieve wijn aan te bevelen. Een Gewürztraminer uit de Elzas is dan een lekkere wijn.

Tot slot nog een algemene aanbeveling van wijn bij krab: een witte wijn met een levendige fruitsmaak, zoals de Sauvignon Blanc of een droge Duitse Riesling, is al heel snel te combineren met de smaak van krab. Ook mousserende wijnen passen hier heel goed bij en zo is het niet alleen feestelijk, maar ook heel aangenaam om een droge Champagne de drinken bij krab.

admin
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: