Welke Wijn Bij Hummes? – De lekkerste wijn om te drinken bij hummus!

wijn-en-hummus

Wijn en hummes. Hummus geniet steeds meer populariteit en ook bij jou aan tafel mag het dan ook zeker niet ontbreken. Je kunt dit heerlijke en supergezonde gerecht op basis van kikkererwten onder meer gebruiken in combinatie met lekkere verse groenten. Nog veel vaker wordt hummus echter gegeten op een broodje, waarbij het niet uitmaakt of het gaat om Turks brood, pitabrood of juist een smakelijk stokbrood.

Wanneer je hummus gaat eten is het natuurlijk wel zo prettig om er lekker iets bij te drinken en wat is dan een betere keuze dan een goed glas wijn? Trek echter niet zomaar een wijntje uit je voorraad, maar kies voor een variant die optimaal past bij de rijke smaak en textuur van de hummus. Zo geniet je, alleen of met een gezellige groep vrienden, van een overweldigende smaaksensatie.

Welke wijn bij Hummus?: multi-inzetbaar in combinatie met wijn

Het mooie aan hummus is dat het met veel verschillende soorten smaken en producten te combineren is. Ook als het om wijn gaat heb je daardoor een ruime keuze. Witte wijn is bijvoorbeeld een uitstekende keuze om bij dit hippe gerecht uit het Midden-Oosten te eten, maar ook bepaalde rode en roséwijnen zijn er erg lekker bij. Eigenlijk kun je het dus niet snel fout doen, maar voor de duidelijkheid geven je graag een aantal smakelijke suggesties die altijd goed zijn. En heb je nog geen passende wijn thuis liggen? Dan is een heerlijke fles natuurlijk zo besteld!

Ga je voor wit, rood of rosé?

Wanneer je het liefst een witte wijn bij je hummus drinkt, raden we je aan om te kiezen voor een lichte, frisfruitige en ietwat droge variant. Een subtiele hint van tropisch fruit zorgt voor een zeer prettige smaakcombinatie met de hummus. Ook bij de keuze voor een rode wijn is het goed om uit te kijken naar een lichte variant. Zo voorkom je dat je een te volle wijn drinkt die gaat overheersen.

Daarnaast is ook een fruitige roséwijn perfect bij de hummus. Een subtiel aanwezige wijn zorgt er voor dat geen van de smaken al te dominant wordt en je ten volle kunt blijven genieten van zowel je hummus als je wijn. Wil je zorgen voor een complete smaakervaring uit het Midden-Oosten? Dan is het mooi om een wijn uit de regio te kiezen, zoals bijvoorbeeld een heerlijke fles uit Israël.

admin
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: