Welke wijn bij goulash? Zeker op koude dagen is het heerlijk om je thuis lekker terug te trekken met wat comfort food waardoor je je direct weer helemaal fijn voelt. De traditionele Hongaarse goulash is hier een mooie voorbeeld van. Neem de tijd om voor jezelf of je gezin deze heerlijke stoofschotel te bereiden. Is het eenmaal klaar, dan wil je natuurlijk gaan voor een echt authentieke beleving. Serveer er daarom een heerlijk glas wijn bij. De vleesstoofpot is van zichzelf al uiterst vol van smaak en bovendien vaak lekker pittig, dus kies zeker niet voor een te lichte wijn. Je wilt immers dat de wijn en de goulash elkaar complementeren en niet dat één van de twee gaat domineren.

Hongaarse wijn bij Hongaarse goulash

Het zal je vast bekend zijn dat ook in Hongarije met veel enthousiasme de lekkerste wijnen worden gemaakt. De keuze voor een schitterende Hongaarse wijn ligt dan ook voor de hand. Eén van de meest bekende wijnen uit het land, de Tokaj, is echter een witte variant. Deze is wat ons betreft niet zo passend in combinatie met goulash. We raden je daarom aan om te kiezen voor een stevige, krachtige rode wijn die vol van smaak is en de goulash nog meer tot zijn recht laat komen.

Vervolg

Een prachtig voorbeeld hiervan is de delicieuze donkerrode Bikavér (“stierenbloed”). In Hongarije wordt deze wijn onder meer gemaakt in de streken rond Eger en Szekszárd. Met een alcoholpercentage van 13 à 14 % is hij sterk genoeg om de smaakstrijd aan te gaan met jouw overheerlijke goulash. Ook andere Hongaarse wijnen waarbij gebruik wordt gemaakt van onder meer de druivensoorten Kadarka, Kékfrankos, Bíborkadarka en Kékportó vormen ideale partners van dit smakelijke vleesgerecht.

Welke andere rode wijn bij goulash drinken?

Je hoeft natuurlijk niet per se te kiezen voor een Hongaarse wijn om uitzonderlijk te kunnen genieten van je zelfgemaakte goulash. Rode wijnen uit andere streken kunnen ook een uitstekende keuze zijn. Schenk bijvoorbeeld een lekkere Syrah-wijn uit Frankrijk, Zuid-Afrika of Chili. Maar ook een Italiaanse Nebbiolo is zeker opgewassen tegen het gestoofde Hongaarse rundvlees. Geserveerd in een ruim glas krijgt de prachtige rode wijn van jouw keuze heerlijk de ruimte om al zijn smakelijke aroma’s en accenten tot bloei te laten komen. Voor welke schitterende wijn jij ook kiest, in ons ruime en gevarieerde assortiment zal je hem zeker snel vinden!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *