Welke Wijn Bij Gevulde Paprika?

welke-wijn-bij-gevulde-paprika

Gevulde paprika, wie heeft dit eigenlijk niet gegeten? Vaak wordt het bereid als een tussendoortje of als hoofdgerecht, als je maar weinig tijd hebt, maar eigenlijk is dit zonde. Met dit gerecht is eindeloos te variëren, geschikt voor zowel de echte vleeseter als de overtuigd vegetariër. Daarnaast is het gerecht door de felle kleuren van de paprika ook nog eens een feest voor het oog. De vraag is alleen: welke wijn bij gevulde paprika?

De milde variant

Hoewel bij elk gerecht de keuze uiteindelijk aan uzelf is, geldt ook hier de gouden regel dat noch het eten noch de wijn mag overheersen. De paprika heeft een geheel eigen smaak, die afhankelijk is van de kleur. De gele en oranje paprika zijn zoet van smaak en mede daarom niet altijd goed te gebruiken om te vullen.

Mocht u dit toch doen, kunt u kiezen voor een neutrale vulling, die niet te scherp van smaak is. Hierbij past dan ook een rustige wijn en u kunt gerust voor een zachte, witte wijn gaan. Ook is hier een lichte Côtes du Rhône Villages op zijn plaats. Deze rode wijn is heerlijk sappig met een licht kruidige afdronk.

De pittige gevulde paprika

De rode, maar vooral de groene, paprika is een stuk pittiger van smaak. De groene paprika is kruidig en mede daardoor heel goed te gebruiken bij ovenschotels, zoals de gevulde paprika. De rode paprika combineert het zoete van de oranje paprika met het pittige van de groene en ook deze groente is dan ook goed te gebruiken. Door de rode en de groene paprika te combineren, ontstaat een feestelijke schotel op tafel.

Niet alleen qua smaak, maar ook qua kleur past hier dan een pittig-fruitige rode wijn als de Rioja of Zinfandel bij. De Rioja is natuurlijk een klassieke Spaanse wijn met een mooie volle fruitige smaak en de Zinfandel is een Californische wijn met een robijnrode kleur en veel fruittinten. Beide wijnen passen heel goed bij de eigenzinnige smaak van de paprika en zullen uw gerecht vervolmaken, een perfecte wijn bij gevulde paprika.

Paprikawijn

Voor de echte wijnkenners is het wellicht vloeken in de kerk, maar er bestaat een witte paprikawijn, die heel goed past bij pittige gerechten. Het is echt gemaakt van paprika’s en zeker bij een gevulde paprikaschotel is dit het proberen eens waard.

admin
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: