Welke Wijn Bij Gehakt?

Welk wijn bij gehakt? Wanneer men doordeweeks of in het weekend lekker aan het dineren is, vinden veel mensen het lekker om bij het avondeten een glaasje rode of witte wijn te drinken. Heb jij die avond een gerecht met gehakt op het menu staan? Denk niet meteen dat daar het drinken van een glas wijn niet bij past. Sterker nog, bij vrijwel ieder gerecht is een passende wijn te vinden, zo ook bij gehakt. Welke? Dat antwoord lees je hieronder.

Een lekkere wijn bij gehakt

Doordat er zoveel gevarieerde wijnen zijn, is er ook voor gerechten met gehakt een lekkere wijn te vinden. Dit is wel afhankelijk van hoe je het gehakt bereidt. Over het algemeen past een halfvolle rode wijn heel goed bij gehakt. Ga je voor een Merlot, een Cabernet Sauvignon of een Duitse Pinot Noir? Dan zit je eigenlijk al snel goed. Ben je van plan om het gehakt lekker pittig te kruiden, wil je het gehakt juist serveren met een portie friet of aardappeltjes of wil je er een uitgebreide gehaktschotel van maken? Dan is het verstandig om te kiezen voor een iets vollere en zwaardere wijn, bijvoorbeeld de Melnik.

Wijn passend bij gehaktbrood of gehaktballen

Wanneer er gehaktballen of gehaktbrood op het menu staan, kun je gaan voor een ronde, soepele wijn of juist een redelijk volle, pittige rode wijn. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de Côtes du Rhône of de Mercurey. Zo’n wijn past enorm goed bij dit soort gerechten. Neem een slokje van je wijn en geniet van je gehaktbal of gehaktbrood. Je zult direct proeven hoe goed deze twee smaken samengaan.

Experimenteer en ga eens voor iets anders

Drink jij regelmatig een glaasje wijn bij een gehaktrecept? Er passen verrassend veel rode wijnen bij gehakt, dus probeer eens een keer iets anders. Neem bijvoorbeeld eens een keer een Cabernet Sauvignon, wanneer je dat normaalgesproken niet doet. Door te experimenteren zul je verrassend lekkere combinaties leren kennen. Voor je het weet heb je elke week gehakt met een lekkere wijn op het menu staan!

admin
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: