Er bestaan zoveel soorten wijn, dat je soms gewoon niet meer weet welke wijn je waarbij kan drinken. In deze blog gaan we jou vertellen welke wijn lekker is bij verschillende bereidingen van forel. Over het algemeen past een witte wijn het beste bij forel, maar het ligt er ook aan hoe je je forel bereid.

Wijn algemeen goed bij forel

Waar je altijd rekening mee moet houden is dat forel een lichte maaltijd is, daar past geen volle wijn bij. Bij forel in het algemeen kan je het beste kiezen voor een frisse niet te zware witte wijn. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een Pinot Blanc.

Wijn bij forelmousse en gerookte forel

Waar je op moet letten bij het kiezen van een wijn bij de forelmousse is dat deze mousse vaak gemaakt word van gerookte forel. Het is belangrijk om rekening te houden met de rooksmaak van de forel. Bij een gerookte vis mag je best een witte wijn met wat meer kruidige aroma’s van de houtrijping gebruiken. Bij de forelmousse zou je kunnen denken aan een Pinot Gris.

Wijn bij gebakken forel

Bij een gebakken forel is de beste keuze een strakke,frisse en droge wijn. Bak jij je vis met een vettige saus erbij, dan kan je kiezen voor een droge witte wijn met een volle smaak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Chardonnay.

Welke wijn bij forel algemeen

Wat je ziet is eigenlijk dat een bereiding van je forel de wijn keuze ook beïnvloed. Kijk ook vooral uit als je je vis met pittige kruiden bereid, de smaak van de wijn zal dan namelijk geheel vervagen. Mocht je met hele pittige kruiden werken dan kan je beter kiezen voor een fruitige rode wijn of een licht zoete witte wijn. Maar zoals bij alles is het belangrijkste wat jij lekker vind! Probeer daarom zelf ook gewoon wat uit, smaakt het niet dan probeer je gewoon wat anders. Gelukkig zijn wij zelf de baas over wat wij eten en drinken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *