Welke Wijn Bij Curry

wijn-bij-curry

Wijn bij curry? Het drinken van de juiste wijn bij een gerecht zorgt ervoor dat alle smaken tot hun recht komen. Sterker nog: de smaken versterken elkaar en maken het geheel nog lekkerder. Om je eten te verrijken is het daarom van belang om er een wijn bij te drinken die goed aansluit op de geuren en smaken.

Welke wijn bij curry

Curry is een Oosters gerecht dat bekend staat om de pittige en kruidige smaak. Ook kan een curry erg pikant zijn. Afhankelijk van jouw smaak kun je bepalen of je graag een wijn wilt die deze pikante smaken versterkt of juist verzacht. Bovendien kun je kiezen voor een witte, rode of rosé wijn. Maar welke wijn past waar het beste bij? En welke wijn gaat goed of slecht samen met pikante specerijen? Wij zetten het voor je op een rij.

Witte wijn bij curry

Bij erg pittige en kruidige gerechten worden vaak lichtzoete, witte wijnen aangeraden. Een lichtzoete riesling uit Duitsland past over het algemeen goed bij een Thaise curry. Deze wijnen zorgen ervoor dat de pittige tinten in een gerecht genuanceerder worden. Zoete smaken verzachten bovendien pittige smaken.

Is de curry heel kruidig? Een gewürztraminer uit de Elzas zijn perfecte voorbeelden van wijnen die goed aansluiten bij een smaakrijk gerecht met veel specerijen.

Ook een Pinot Gris is een mooie wijn voor bij curry. Hier geldt: hoe pikanter de curry, hoe voller de pinot moet zijn.

Let wel op welke witte wijn je serveert bij een curry. Een Sauvignon Blanc zorgt er bijvoorbeeld voor dat de pittige smaken worden versterkt. Ook wijnen met een hoog alcoholpercentage zorgen ervoor dat pikante smaken worden uitvergroot.

Rode wijn bij curry

Is de curry overheersend pikant? Ga dan voor een rode wijn met tannine. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bordeaux. Deze rode wijn is vaak complex en kan het daardoor goed vinden met pittige gerechten. Ook soepelere rode wijnen uit Italië en Frankrijk doen het goed bij curry. Zorg ervoor dat de rode wijn licht gekoeld is, om te zorgen voor een intensere smaakbeleving van de curry én de wijn.

Rosé bij curry

Wil je graag een rosé in plaats van een witte of rode wijn? Dat kan. Een droge rosé kan goed samengaan met een curry die iets minder pikant is. Kies bijvoorbeeld een rosé uit Navarra voor de ultieme smaakbeleving.

admin
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: