Welke Wijn Bij Coquilles?

wijn-bij-coquilles

De coquille of sint-jakobsschelp is een schelpdier. Coquilles zijn lichtzoet en een beetje nootachtig van smaak. Omdat de smaak van de coquille erg toegankelijk is, vinden veel mensen dit schelpdier heerlijk. Door de juiste wijn bij coquilles te schenken, kun je de heerlijke smaak van dit schelpdier benadrukken. Maar wat is de juiste wijn. Je leest het op deze pagina.

Welke wijn bij rauwe coquilles?

Welke wijn het beste bij coquilles smaakt, is afhankelijk van de manier waarop je dit gerecht bereidt. Eet je rauwe coquilles, ook wel naturel coquilles genoemd, dan kun je hier het beste een Chardonnay bij serveren. Ook heerlijk: een droge mousserende wijn.

Wijnen als de Sauvignon Blanc, de Pinot Blanc en de Riesling zijn ook lekker bij coquilles. Wel wordt een gerecht met dit schelpdier vaker met Chardonnay gedronken. Dit komt omdat de volle smaak van deze wijn goed bij de lichte smaak van de coquilles past.

Welke wijn bij gebakken coquilles?

Voor gebakken coquilles geldt hetzelfde wijnadvies als voor naturel coquilles. Je kunt een gerecht met gebakken coquilles dus het beste serveren met een Chardonnay. Ook wijnen als de Sauvignon Blanc, de Pinot Blanc en de Riesling zijn goede begeleiders. Een droge mousserende wijn kan ook erg lekker zijn.

Welke wijn bij gegrilde coquilles?

Kies je ervoor jouw coquilles te grillen, dan kun je het beste een houtgerijpte witte wijn serveren bij je gerecht. Denk hierbij aan een houtgerijpte Chardonnay of een houtgerijpte Sauvignon Blanc.

De beste wijn bij coquilles met romige saus

Soms worden coquilles geserveerd met een romige saus. Maak jij ook een romige saus voor jouw coquilles, dan serveer je hier ook een houtgerijpte witte wijn bij. Zeker als de wijn wat frisser is, compenseert dit lekker met het romige van de saus.

De beste wijn bij coquilles met een citrus achtige saus

Serveer je jouw coquilles in een citrus achtige saus, dan is een Riesling erg lekker. Ook een Sauvignon Blanc past perfect bij de citrus achtige saus én de smaak van de coquilles. Je kunt de zurige smaak van de saus benadrukken met een frisse wijn, maar je kunt het ook anders aanpakken. Door een vollere wijn te serveren, wordt de zure smaak van de saus wat gecompenseerd.

admin
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: