Welke Wijn Bij Aardbeien Drinken?

welke-wijn-bij-aardbeien

Aardbeien staan bekend om hun fruitige, zoete en sappige karakter. Serveer je een gerecht of dessert waarbij aardbeien de hoofdrol spelen? Dan is het belangrijk dat je hierbij een wijn drinkt die goed past bij de smaken van de vrucht. De wijn moet daardoor niet alleen fruitig en fris zijn, maar vooral ook zoet en sappig. Maar welke wijn bij aardbeien voldoet aan deze eisen? En welke wijnen passen het best bij gerechten of desserts met aardbeien? Wij zetten het voor je op een rij.

Wijn bij aardbeien

De muscatdruif is een druif die goed past bij fruitige smaken zoals die van aardbeien. Wel is het belangrijk dat de wijn die bij aardbeien gedronken wordt zoet is, en dus niet te droog. Een bekende favoriet bij aardbeien is de Muscat de Beaumes-de-Venise. Deze wijn komt uit het zuiden van Frankrijk en sluit goed aan bij de smaakbeleving van aardbeien. De gisting van deze wijn wordt gestopt met alcohol, zodat er restsuiker in de wijn achterblijft. Hierdoor heet deze wijn een hogere alcoholgraad.

Daarnaast is een zoete Sauternes een goede optie voor bij aardbeien. Deze wijn komt uit het Franse Bordeaux en is zeer exclusief. Dit komt door het zeldzame, ingewikkelde proces dat plaatsvindt tijdens de rijping. De handmatige oogst is bovendien heel selectief. Het resultaat hiervan is een zoete, weelderige wijn die voornamelijk bekendstaat als dessertwijn.

Een andere passende dessertwijn voor bij aardbeien is Domaine de Pouvray Demi Sec AOP Vouvray Loire. Deze zoete witte wijn wordt gekenmerkt door rijke en diepe geuren van honing en kweepeer.

Een goedkoper alternatief is Antonio & Raimondo Fratelli Moscato IGT Provincia di Pavia. Deze wijn is niet afkomstig uit Frankrijk, maar uit Italië en past goed bij aardbeien door de volsappige en friszoete smaak van perzik, abrikoos en meloen. Voeg wat sorbetijs aan de aardbeien toe, en het nagerecht is compleet.

Ook kun je kiezen voor een Banyuls (Roussillon), een bruisende, zoete champagne of een Monbazillac uit het zuid-westen van Frankrijk.

admin
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: