Welk Wijn Bij Parelhoen?

wijn-bij-parelhoen

Ben je een ware liefhebber van heerlijk gevogelte, maar wil je eens gaan voor een minder voor de hand liggende soort? Probeer dan vooral ook de parelhoen. Deze prachtige vogel is oorspronkelijk afkomstig uit Afrika en vormt een heerlijk alternatief voor bijvoorbeeld de bekende kip of fazant. De smaak en de textuur van de parelhoen lijkt erg op die van deze twee dieren. Wel is de het vlees van de parelhoen net iets droger.

Wil je een lekkere wijn bij jouw parelhoengerecht schenken, zorg er dan voor dat je een fijne sappige wijn kiest. Deze werkt complementair aan het vlees en maakt dat ook de parelhoen toch wat sappiger gaat proeven. Het mooie van parelhoen is dat het uitstekend te combineren is met zowel witte als rode wijn. Er is dus altijd volop keuze. Wil je alvast wat smakelijke suggesties? Lees dan vooral even verder!

De heerlijkste witte wijnen voor bij je parelhoengerecht

De uiteindelijke smaak van je parelhoengerecht wordt met name beïnvloedt door de wijze van bereiding. Net als bij andere soorten gevogelte zijn er ook bij parelhoen veel verschillende methodes die ieder op hun eigen manier zorgen voor een heerlijke smaak. Het serveren van een witte wijn kan hierbij heel mooi zijn. Zorg er wel voor dat je een redelijk volle witte wijn selecteert. Op deze manier zal de witte wijn nooit te mild afsteken ten opzichte van het parelhoenvlees. Eén van de meest gedronken toppers is de Chardonnay, maar natuurlijk kun je ook opteren voor een andere heerlijke variant. Kies bijvoorbeeld voor een prachtige Franse Viognier, een Pinot Gris of een witte Bourgogne.

Smakelijke en sappige rode wijnen voor een ideale combinatie met parelhoen

Als je liever kiest voor een rode wijn voor bij de parelhoen, dan mag je deze drank best eens wat koeler serveren. Op deze manier komt de combinatie van wijn en spijs op een sublieme manier tot zijn recht. De fruitige afdronk van een mooie rode wijn vult het wilde smakenpalet van het parelhoenvlees netjes aan. Voorbeelden van fijne rode wijnen bij dit type gevogelte zijn onder meer een lekkere Italiaanse Chianti Classico, een rode Bourgogne, een populaire Pinot Noir of een krachtige maar zeer verfijnde Roter Veltliner. Natuurlijk zijn dit slechts enkele suggesties. In ons uitgebreide assortiment vind je nog veel meer heerlijke wijnen waarmee je jezelf en je gasten werkelijk kunt imponeren.

admin
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: