Tempranillo Wijn

Tempranillo-Wijn

Tempranillo wijn? Tempranillo is een blauwe druivensoort met een dikke schil. Het is vooral in hooggelegen gebieden te vinden. De tempranillo krijgt bij een koel klimaat veel aroma, daarom is deze druivensoort zo geschikt om wijnen van te maken. De tempranillo wordt vooral in het binnenland van Spanje verbouwd. Het komt oorspronkelijk uit La Rioja en wordt ook verbouwd in Ribera del Duero. Tempranillo is de ruggengraat van vele wijnsoorten!

De wijnsoorten

Er worden meerdere wijnsoorten gemaakt met de tempranillo. Een paar van de bekendsten uit Spanje zijn: Pingus, Almirez, Vega Sicilia Unico en Victorino. Tempranillo wijn is in allerlei verschillende aroma’s te verkrijgen. Zo heeft Pingus bijvoorbeeld een rode kleur en bestaat uit rode vruchten en mineralen. Er worden echter ook wijnen van gemaakt met zwart fruit, natte bladeren of bijvoorbeeld diverse kruiden en specerijen.

Combineren

Doordat de tempranillo wijnen zacht en soepel van smaak zijn, passen ze bij een hoop gerechten. Hierdoor is dit dan ook dé perfecte wijn voor de beginnende wijndrinker. De wijnen zijn bijvoorbeeld te combineren met BBQ-gerechten, maar ook met visgerechten of groente.

Prijzen

De tempranillo wijnen verschillen enorm in prijs! Zo is er de Pingus van 2014, die voor meer dan 2400 euro verkocht wordt, maar ook El Parador, die al te verkrijgen valt voor 3 euro! De gemiddelde prijs van tempranillo wijn ligt rond de 15 euro. Om één van de beroemdste wijnsoorten uit te kunnen proberen hoef je dus geen klauwen vol geld neer te leggen.

Verdere informatie

Verder speelt tempranillo ook nog een rol in Portugese portwijn en wordt het ook in andere landen verbouwd zoals: Frankrijk, Portugal en Australië, maar dit is nog op kleine schaal. De tempranillo wordt in de wijnwereld als definitieve doorbraak gezien. Tempranillo rijpt vroeg, hier heeft het dan ook zijn naam aan te danken. Temprano betekent namelijk vroeg in het spaans. Vaak wordt deze druif gemengd met andere druivensoorten, hierdoor kunnen unieke en verfijnde smaken worden gecreëerd.

admin
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: