Piemonte Wijn: Het Beste Uit Italië!

Piemonte-wijn

Kies je voor een lekker flesje wijn uit Italië dan is Piemonte wijn echt een ideale keuze. De streek waar deze wijn vandaan komt staat namelijk bekend als één van de beste wijnregio’s van het hele land. Het laat in kwaliteit zelfs de fameuze regio Toscane achter zich. De diverse soorten wijnen uit Piemonte zijn dan ook over de hele wereld bekend.

Over de wijnregio Piemonte

Piemonte ligt in het noordwesten van Italië en grenst aan zowel Frankrijk als Zwitserland. De regio is tevens verbonden met de Alpen. Dit is dan ook waar de naam van de regio vandaag komt: Piemonte of wel ‘de voet van de bergen’. Daar waar de bergen aanwezig zijn worden geen druiven geteeld. In de uitlopers ervan (de Apennijnen) is het terrein juist ideaal voor het verbouwen van druiven. Hier vind je dan ook vele wijngaarden, zowel op de heuvels als in de dalen. Nu zou je misschien denken dat het net wat koudere klimaat niet zo’n goede invloed heeft op de druiven. Het tegendeel is echter waar. Juist doordat het in de Piemonte niet al te heet en niet te droog wordt gedijen de druiven optimaal. De bodem is rijk aan mineralen en kalk wat ook bijdraagt aan een goede groei van de druiven.

Kwaliteit boven kwantiteit

De wijnmakers uit Piemonte hebben een echt hart voor hun vak en hun producten. Ze zullen dan ook altijd kwaliteit boven kwantiteit verkiezen. In Piemonte wordt om deze reden veel kleinschaliger gewerkt dan in andere Italiaanse wijnregio’s. Het resultaat hiervan is wel dat je vaak net iets meer voor de Piemonte wijn betaalt dan voor andere soorten. Dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn. Als je deze Italiaanse kwaliteitswijn immers koopt bij een goede aanbieder ben je doorgaans verzekerd van een schappelijke prijs.

Piemonte levert zowel rode als witte wijn

Ga je voor Piemonte wijn dan kun je genieten van een ruim aanbod aan zowel rode als witte wijnen. Qua rode wijnen zijn met name de Barbaresco en Barolo heel mooi, die worden gemaakt van de Nebbiolo druif. Deze druif is van zeer hoge kwaliteit, maar wordt aanzienlijk minder gebruikt dan bijvoorbeeld de Barbera druif. Heb je liever een witte wijn? Dan zijn vooral de Asti Spumante en Moscato d’Asti echte aanraders. Deze worden gemaakt van de populaire Moscato druif.

admin
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: