Pecorino Wijn – Een Herontdekte Italiaanse Klassieker

Als je op zoek bent naar een heerlijke witte wijn met een prachtig achtergrondverhaal is de pecorino wijn echt iets voor jou! Aan de basis van deze uiterst smakelijke Italiaanse wijn ligt namelijk de pecorino druif, die rond 1900 vrijwel van de aardbodem verdwenen leek. De voornaamste reden hiervan was zijn overgevoeligheid voor ziektes en verschillen in het klimaat die door de dunne schil alleen nog maar versterkt werd. Het zou zo’n tachtig jaar duren voor zich een geïnteresseerde meldde die weer aan de slag ging met deze druif.

Na de vondst van een oude wijnstok werd weer voorzichtig begonnen met het verbouwen van de pecorino druif. De teelt van de druiven werd geoptimaliseerd en langzamerhand kregen ook steeds meer wijnhuizen aandacht voor dit oeroude Italiaanse topproduct. Als oorspronkelijke regio van herkomst wordt Marche genoemd. Tegenwoordig wordt de druivensoort ook verbouwd in verschillende andere streken in Italië: Abruzzo, Lazio. Ligurië, Toscane en Umbrië.

Een prachtige en heerlijk frisse witte wijn

De pecorino druif die lange tijd over het hoofd werd gezien is tegenwoordig eigenlijk niet meer weg te denken uit ons wijnlandschap. Hij zorgt voor een uitzonderlijk mooie witte wijn die met zijn lichtgele kleur direct een sfeer van vakantie en ontspanning oproept. De geur van deze wijn doet je denken dat je in een heerlijke fruitboomgaard rond loopt. De afdronk van de pecorino wijn is heerlijk frisfruitig, lichtzoet en mild romig. De echte fijnproever zal er bovendien duidelijk een mineraal accent in kunnen waarnemen. De smaak is uiterst vol en levendig en daagt je direct uit om het brede palet aan smaaksensaties te herkennen.

Wanneer drink je Pecorino wijn?

Je kunt de pecorino wijn natuurlijk gewoon zo drinken, maar hij is zeker ook krachtig genoeg om te drinken bij onder meer pittige gerechten. Daarnaast doet hij het uitstekend in combinatie met bijvoorbeeld vis en echt Italiaanse risotto. De wijn komt het beste tot zijn recht wanneer je hem niet te lang laat staan. Wil je hem toch nog even bewaren? Doe dat dan op een koele en donkere plek.

Natuurlijk ben je bij ons ook voor de lekkerste pecorino wijnen aan het juiste adres! Bekijk snel ons aanbod pecorino wijn en kies jouw favoriet. Bestellen gaat via onze site heel eenvoudig. Laat je flessen vervolgens thuisbezorgen en voor je het weet zit je aan tafel met deze heerlijke Italiaanse witte wijn!

admin
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: