In tegenstelling tot wat de naam van dit wijnhuis doet vermoeden is niet Paul Mas, maar zijn grootvader Auguste Mas de grondlegger van dit schitterende Franse familiebedrijf. Deze Auguste Mas begon aan het eind van de negentiende eeuw met de aanschaf van een aantal hectares grond in de buurt van het Zuid-Franse Montagnac. Enkele decennia later werden daar door zijn zoon Raymond Mas nog een paar hectare bijgevoegd. Nog weer twintig jaar later stond diens zoon Paul Mas samen met zijn broer Maxime aan het roer van het familiebedrijf. Onder hun bezielende leiding maakte de wijngaard een ongekende groei door, tot maar liefst 120 hectare.

Nieuwe Wijngaarden

Eind jaren ’80 deed Paul Mas een deel van zijn wijngaard over aan zijn zoon Jean-Claude, die in 1990 de Domaines Paul Mas introduceerde. Opvallend is dat de familie Mas er lang niet altijd voor koos om aangrenzende percelen aan te schaffen. Door hun beschikking over wijngaarden op verschillende locaties in de regio rondom Montagnac zijn ze in staat een divers aanbod van druivensoorten te laten groeien. Dit heeft uiteindelijk weer zijn uitwerking in het aanbod van de Domaines Paul Mas: het is zeer divers en biedt voor ieder wat wils.

Prachtige rode Paul Mas wijn

Denk je aan Franse wijn, dan is heerlijke rode wijn vaak het eerste wat er in je op komt. Bij Paul Mas weten ze dat natuurlijk als geen ander en daarom bieden ze je de mooiste en meeste schitterende varianten. Kies bijvoorbeeld voor de Cabernet Sauvignon, Pinot Noir of een heerlijke Merlot. Ga je liever voor een Syrah, Cabernet Syrah of Cabernet Merlot? Ook dan biedt Paul Mas wijn je voldoende keuze. Op de momenten dat je echt even wilt uitpakken zijn er daarnaast ook onder meer de Paul Mas Clos des Mures en de Claude Val Rouge Edition Limitée. Deze toppers zijn verkrijgbaar in een schitterende Magnum-fles en vormen een ideale blikvanger op de mooiste feesten en bij de fijnste diners.

Smakelijke witte wijnen

Geef je toch meer de voorkeur aan een frisse en lichte witte wijn? Maak dan de keuze uit onder andere de heerlijkste Chardonnay, Sauvignon Blanc of Vermentino. Een variant als de Domaines Paul Mas Muscat St. Jean Minervois is heerlijk als dessertwijn. Natuurlijk zijn er ook witte wijnen die er echt uitspringen. Voorbeelden hiervan zijn onder meer de Cha Cha Cha Chardonnay, die een prachtig zoete en fruitige smaak toont, en de Paul Mas Estate Viognier. Deze laatstgenoemde wijn is ideaal in combinatie met bijvoorbeeld tropische vruchten, salades en Aziatische gerechten. De Viognier heeft een prachtige lichtgele kleur en brengt smaken van zomers en exotisch fruit naar voren. De afdronk is vol en romig, zonder te overheersen.

Feestelijke wijnen

Paul Mas wijn is ook perfect op al je knalfeesten! Of het nu gaat om een huwelijk, jubileum of bijvoorbeeld Oud & Nieuw met vrienden, zorg dat je deze Franse pracht in huis haalt. De Paul Mas Prima Perla Brut is een grandioze mousserende wijn die niet voor niets in binnen- en buitenland geprezen wordt. Niet alleen is de smaak van deze wijn feestelijk en prachtig, ook de fles zelf ziet er beeldig uit. Aan jouw sfeervolle dis zal hij dan ook zeker niet misstaan!

Een andere zeer prettige Franse bubbel is de Côté Mas Piquepoul Frisant, die volgens sommigen geldt als het antwoord van de familie Mas op de Prosecco. Deze droge witte wijn is licht mousserend en doet het zowel individueel als in combinatie met lichte gerechten uitstekend. Ben je klaar om jouw eigen Paul Mas wijnen te gaan proeven? Bestel ze dan heel eenvoudig en voor je het weet staan ze bij jou op tafel!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *