Calorieën in wijn? Ontdek hoeveel calorieën een fles wijn bevat

wijn calorieen per fles

Hoeveel calorieën zit er in en fles wijn?

Navraag leert dat maar weinig mensen een duidelijk beeld hebben van de hoeveelheid calorieën die in een glas of fles wijn zitten.

En met het mooie weer op komst is het, zittend op terrasjes, misschien toch wel handig om te weten.

Hoeveel calorieën per 100 ml wijn?

Als eerste kan als vuistregel gehanteerd worden dat rode wijn gemiddeld de meeste calorieën van de verschillende wijnsoorten bevat namelijk: 82 calorieën per 100 ml.

Nu zijn daar wel wat kanttekeningen bij te maken, de ene rode wijn is de andere niet, en is er best van onderlinge verschillen sprake.

Bovendien wordt wijn in veel verschillende soorten en vormen glazen geschonken, in dit voorbeeld gaan we uit van een standaardglas wat 100 ml wijn bevat.

Overigens is niet alleen de suiker in de wijn de leverancier van calorieën, ook de alcohol draagt hier flink aan bij.

Het gemiddeld aantal calorieën per glas en fles

De tweede, en makkelijk toepasbare vuistregel is dat hoe krachtiger de  wijn smaakt hoe meer calorieën erin zitten, een soepeler smakende wijn daarentegen zal minder calorieën bevatten.

Door de bank genomen is het dus veilig om gemiddeld 82 calorieën per glas en iets meer dan 400 calorieën per fles aan te houden.

Elk lichaam reageert anders op calorieën

Wellicht ter geruststelling kan gesteld worden dat elk lichaam weer anders reageert en anders omgaat met bepaalde calorieën.

Er zijn dus mensen die flink aan kunnen komen want het drinken van wijn, terwijl anderen weer helemaal niet aankomen van wijn drinken.

Een ander belangrijk aspect is of er tijdens de maaltijd wijn gebruikt wordt, alcohol speelt namelijk een belangrijke rol bij de vetverbranding.

Wilt u meer informatie dan de bovengenoemde vuistregels voor op het terras of aan tafel dan kunt u terecht bij het voedingscentrum.

Zij hebben in handige staatjes berekend dat 1 gram alcohol 7 kilocalorieën bevat.

De hoeveelheid suiker die er in de wijn zit, is afhankelijk van het type wijn en het productieproces.

admin
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: