Hardys Wijn

Hardys-wijn

Als je in de slijterij komt, is de kans groot dat je ook een Hardys wijn tegenkomt. Ook als je je wijn online bestelt, kom je vanzelf een wijn van het wijnhuis Hardys tegen. Hardys is namelijk een van de grooste wijnmakerijen van de wereld. Meer over de wijn van Hardys, lees je op deze pagina.

De geschiedenis van wijnhuis Hardys

In het jaar 1847 kwam Thomas Hardy aan in Zuid-Australië. Hier vestigde hij zich in de buurt van de rivier van Adelaide. Drie jaar later, in het jaar 1850, opende hij een wijnhuis op de oevers van deze rivier. Dit wijnhuis noemde hij Hardys.

Hardys is een echt familiebedrijf. Het bedrijf wordt iedere keer overgenomen door de volgende generatie. Deze nieuwe generatie doet er steeds alles aan om de prijs-kwaliteit van de Hardys wijn te behouden. Het is dan ook niet zo vreemd dat het familiebedrijf inmiddels een van de grootste wijbedrijven van de wereld is. Ook in Nederland horen de verschillende Hardys wijnen bij de meest verkochte wijnen van het land.

Wijnen met diverse medailles en onderscheidingen

Zoals al eerder vermeld, doen de experts van Hardys er alles aan om de kwaliteit van de wijn te behouden. Dit lukt aardig, want Hardys heeft door de jaren heen al vele medailles en onderscheidingen gewonnen. Niet alleen bij nationale wijnshows in Australië, maar ook bij internationale evenementen. De wijnen van Hardys hebben een hoge kwaliteit, een heerlijk aroma en een duidelijk karakter. Het zijn eigentijdse kwaliteitswijnen.

De verschillende Hardys wijnen

Wijnhuis Hardys produceert verschillende soorten wijnen. Denk hierbij aan rode wijnen als Cabernet Sauvignon Shiraz Merlot, maar ook aan witte wijn en roséwijn. Een bekende witte wijn van Hardys is de Chardonnay Sauvignon Blanc. Dit is een witte wijn met twee bekende druiven. Een bekende roséwijn van Hardys is de Hardys Crest Rosé. Deze wijn is gemaakt van drie verschillende druiven, namelijk de Shiraz, de Colombard en de Grenache.

De meeste wijnen van Hardys worden gemaakt van twee of drie verschillende druiven. Zo verkoopt het wijnhuis bijvoorbeeld ook een witte Colombard Chardonnay en een rode Cabernet Shiraz. Toch verkoopt het wijnhuis ook enkele wijnen die van één druif gemaakt zijn. Denk hierbij aan de soepele witte wijn Chardonnay.

Door het grote aanbod verschillende soorten wijnen, vind je altijd wel een Hardys wijn die jij lekker vindt.

admin
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: