Aix Wijn Uit Het Heerlijke Zuiden Van Frankrijk

aix-wijn

De naam Aix geeft eigenlijk al een beetje aan waar deze heerlijke wijn vandaan komt. Dit is natuurlijk de prachtige wijnregio rondom de stad Aix-en-Provence in het zuiden van Frankrijk. Aix wijn is een heerlijke en prachtig ogende rosé die al vele malen onderscheiden is.

Het Domaine Saint Aix

De Aix wijn wordt geproduceerd door het Domaine Saint Aix. In de negentiende eeuw richtte men zich hier voornamelijk op de productie en winning van truffels. Begin 1900 ging het roer echter om ging het Domaine zich toeleggen op de wijn. Prachtige velden met wijnranken werden aangelegd op de idyllische locatie in de Provence. Hier zijn de klimaatomstandigheden werkelijk optimaal en de gebruikte Cinsault, Grenache en Syrah druiven groeien er dan ook opperbest. Voor het maken van de Aix wijn worden de heerlijke en complementerende toetsen van alle drie de druivensoorten gecombineerd. Hierdoor ontstaat de kenmerkende smaak van de beroemde lichtroze Provençaalse wijn.

Ervaar Aix rosé wijn ten volste

De heerlijke mix van Grenache en Syrah druiven met een vleugje Cinsault zorgt voor een heerlijk eindproduct. Al bij het eerst nipje aan jouw glas Aix rosé maak je kennis met een heerlijk frisse fruitsmaak. Ook de geur van de wijn is bijzonder: delicaat en zeer aromatisch tegelijk. Ruik een zweem van prachtige zomerbloemen, geurige rijpe aardbeien en verfrissende watermeloen. Je kunt de Aix wijn prima los drinken, maar ook smaakt hij prima bij voornamelijk lichte gerechten en vis. Serveer hem in ieder geval altijd lekker koel: rond de 8 tot 10 graden. Zo is hij op zijn lekkerst.

Samen genieten van het perfecte drankje

Aix rosé is een zeer toegankelijke wijn waarvan je op ieder moment van de dag kunt genieten. De wijnmakers vinden samen delen en genieten erg belangrijk. Door heerlijke momenten te delen ontstaan vaak diepe banden. Het Domaine Saint Aix speelt daar op in met haar aanbod. Aix wijn is namelijk niet alleen verkrijgbaar in de standaardfles van 0,75 liter en de Aix magnum van 1,5 liter. Ook zijn er megaflessen van 3 liter (genaamd Jeroboam), 6 liter (genaamd Methuselah) en 15 liter (genaamd Nebuchadnezzar). Hiermee heb je altijd genoeg op voorraad om iedereen te voorzien van een heerlijk glaasje Aix rosé. Natuurlijk is zo’n enorme fles ook een prachtige eye catcher voor in je interieur.

admin
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: